RSS

Sepetang di Tasik Darulaman.



tgh best dok 3g ngn my prince hearty, tetiba dpt call dr unknown num kt phne satu lg.

mmbe lama call, ajak g tasik. dia dh on the way. terus laju2 solat, tukar baju suma. elok tgh cr nk pkai baju pe, mmbe dh call ckp ada dpn umh. hampeh. call lg last minute.
reason call ajak ak, dia tak confident nk parking kt parking lot. perlukah???
tak ksah la. so kt tasik, ak tlg parked kn kereta.

tak tau nk bt apa kt tasik, kiorg decide nk naik bot kayuh. mmg tak larat nk kayuh, sb over loaded. kiorg yg kayuh, bebudak ni yg merungut penat. ceewaah! ska2 ati korg btol...

dh puas kayuh, kak mmbe ak sibuk call swuh blk cpt. so, terpaksa la tamatkan sesi sepetang di tasik awl. huhu.. takpe, next time dtg lg..

tyme blk, ak drive. tp separuh jalan. tak nk kantoi ngn mama yg ak drive without permission. hehe..sungguh nakal ak neh...



free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

nak g tengok bola je pun

dia: abg nk bt pengakuan neh

ak : apadia?
dia : tp jgn mrh n merajuk tau. janji..
ak : hm? gtau la
dia : janji dlu.
ak : ye.. janji.. tak mrh, tak merajuk. gtau la
dia : cmne nk ckp ek... hurm.. klu syg g alor star mlm ni, mst nmpak stadium tu terang.
ak : nk g tgk bola la tu. kedah lwn mn?
dia : bg ek.... dh 5bln abg tak tgk. eh, thn ni tak g pun lg.. huhu

haha... nk g stadium tgk bola je pun... tp mmg patut pun dia p bt pengakuan cmtu. dia nk tgk bola kt tv pun ak dh tarik muncung..
lelaki dgn bola, mmg tak dpt dipisah kan.. 

result : kedah seri dgn perlis tanpa gol. haish.

dia : dh la ada live kt tv. seri 0-0 plak tu. haish..


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

tag : ANDAI AK KAYA....

i - jika diberi wang dengan jumlah yang banyak berapakah yang anda inginkan?
:: sebanyak mana MAYBANK bulehh sumbat.. (gilew tamak ak ni...)::

ii - dalam bentuk matawang apakah wang itu anda inginkan dan kenapa?
:: RINGGIT MALAYSIA laaa... klu matawang lain mcm la laku kt Malaysia neh. ak mls nk convert. hahaha::

iii - jumlah pengeluaran anda yang pertama, jika wang itu berada di dalam akaun anda?
:: sket2 sudaaa... nnt kena rompak.. lalalala...::

iv - benda pertama anda beli dengan wang itu?
:: BMW!! tak ingt series mn.. sob! sob!::

v - jika harta pilihan anda apakah aset tersebut?
:: RUMAH BANGLO kt golf club tu. corner lot. ::

vi - kenderaan yang akan anda beli?
:: BMW sebijik, satria neo sebijik ::

vii - anda akan bercuti dimana dan kenapa destinasi itu pilihan anda?
:: korea n paris.. huhu...::

viii - siapakah akan anda bawa semasa bercuti?
:: mama, ayah, adek, along, my prince hearty skali. klu kakak2 dia nk ikut pun blh..::

ix - apa yang akan anda buat bila keluar bersama kawan-kawan?
:: karoke, n wayang WAJIB! dh ada duet, jom abeh kan!::

x - barang2 yang akan anda beli? [senaraikan sebanyak mana anda mahu]
:: beg, kasut, jam, perfume, baju, teddy bear, aiskrim, choc.. suma yg terasa nk beli la sng.::

xi - konsert siapa yang akan anda hadiri?
:: dush! ak mnat ke konsert.. err.. jom heboh dh la.. hehe::

xii - perfume yang akan anda beli?
:: estee lauder, victoria secret::

xiii - pakaian yang akan anda beli?
:: diesel DSX, voir, BUM,::

xiv - majlis yang akan anda anjurkan?
:: hurmm.. cukup umo leh kawin. guna duit sendiri lg.. class..::

xv - siapakah yang ingin anda jumpa?
:: westlife::

xvi - siapakah yang akan anda jadikan bodyguard dan kenapa?
:: langsung tak berminat. bkn ak celeb pun...::

xvii - pulau apakah yang ingin anda miliki dan kenapa pulau itu pilihan anda?
:: jeju island. mcm best je tgk dlm cte MY GIRL::

xviii - perbelanjaan anda mengunakan cash, cek @ credit card?? dan kenapa?
:: credit card. sb auntie kta, duit keras lg selamat. pastu padan muka bila dpt bil hujung bulan.
wakakaka::

xix - perkara lain yg ingin dibeli?
:: rumah untuk dijadikan rumah anak yatim. tp sapa nk urus?? huhuhu::

xx - lain-lain yang anda inginkan?
:: bwk MAMA n AYAH g MEKAH lg... RINDDUUUUU!!!::


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

mengapakah???

jeles!
huhuhu..
perlukah g holiday tanpa ak??
5august! jakarta tanpa ak..
waaa!!!!!
nk itot!!!!!
ayah ni kijam tau. 
perlu kah g holiday tyme ak kuliah?
bkn sekali! januari(ho chi minh) nnt pun ak takde.
april(bangkok) nanti pun sama!!!
waaa!!!!!

ayah : takpe, nnt BRISBANE kita g sama2 ye,,,,
mom : nk bt cmne, dh tambang murah suma tyme awk class. nnt dh grad kita g round dunia ye. tak pun master nnt study abroad. leh mama ikut.

ceh! sangat lah ber alasan kamoo....... sob! sob!

sabar.... sabar.....

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AWARD from EREN


syarat-syarat menerima award ini:

1. Pastikan jantina anda adalah perempuan
2. Copy badge sebagai award anda
3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda

7 sebab kenapa saya bangga menjadi perempuan :

*syurga bawah tapak kaki IBU
*banyak pilihan untuk fesyen
*ada cuti khas tiap bulan
*banyak priority (ladies first)
*boleh sambut HARI WANITA SEDUNIA
*boleh ngandung (tugas berat tuu)
*banyak lagu puji wanita..... (ngeh3)

berbanggalah wahai mereka yang bergelar PEREMPUAN....

AWARD INI ADALAH UNTUK ANDA YANG DALAM IC DIA ADA BINTI... hehe


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

AWARD from DOKU


bgn2 pagi (pagi la sgt!) buka blog terus ternampak award ini.. THANX DUDE! teruskan berkarya ye...


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

soalan licik, jawapan bijak

Seorang guru, Cikgu Murni (Umur: 22) menghadapi masalah dengan salah seorang
muridnya (Abu). Lalu guru ini bertanya kepada murid tersebut : "Apa
sebenarnya masalah awak, Abu?"

Lalu Abu menjawab, "Saya terlalu cerdik untuk berada di darjah 4, kakak saya
menduduki UPSR dan saya lebih cerdik dari dia, maka saya seharusnya berada
di tempat yang sama juga!".

Cikgu Murni dah tak tertahan. Dia bawa Abu ke pejabat pengetua. Sementara
Abu menunggu di ruang tamu, Cikgu Murni terangkan keadaan tersebut kepada
pengetua. Pengetua mengatakan yang dia akan berikan ujian kepada Abu dan
jika Abu gagal menjawab, maka Abu harus kekal di darjah 3 dan berkelakuan
baik. Abu dibawa masuk ke pejabat Pengetua dan Cikgu Murni terangkan pada
Abu dan Abu bersetuju untuk ambil ujian yang akan diberikan.


Pengetua: Apa 3 x 3?
Abu: 9
Pengetua: Apa 6 x 6?
Abu: 36

Pengetua terus bertanyakan soalan2 berdasarkan tahap pencapaian murid2 UPSR
dan si Abu mampu menjawab tiap soalan yang diberikan. Lalu pengetua
memandang Cikgu Murni dan berkata, "Saya rasa murid ini sepatutnya berada di
darjah 6", Lalu Cikgu Murni berkata pada pengetua, "Saya ada soalan saya
sendiri, boleh tak saya ajukan pada Abu?". Pengetua dan Abu bersetuju.

Cikgu Murni: Apa yang lembu ada 4 di badan, tapi saya cuma ada dua?
Abu: (berfikir) Kaki

Cikgu Murni: Apa yang ada di dalam seluar kamu tapi tidak pada seluar saya?
Abu: Saku

Cikgu Murni: Apa yang bermula dengan huruf "K" akhir dengan "A", ianya
berbulu, berbentuk oval, nyaman dan mengandungi lapisan nipis keputihan?
Abu: Kelapa

Cikgu Murni: Apakah yang masuk keras dan berwarna "pink", bila keluar lembik
dan melekit?

Mata Pengetua terbuka luas dan sebelum sempat dia menahan, siAbu terus
menjawab.

Abu: Gula-gula getah (Bubblegum)

Cikgu Murni: Apa yang mereka lakukan, lelaki secara berdiri, wanita secara
duduk dan anjing secara tiga kaki?

Mata Pengetua sekali lagi terbuka sangat2 luas dan sebelum dia sempat hendak
menahan si Abu terus menjawab.

Abu: Bersalaman

Cikgu Murni: Baik, sekarang saya akan ajukan soalan berbentuk siapakah saya,
okay?
Abu: Baik Cikgu

Cikgu Murni: Awak memasukkan batang kedalam saya. Awak ikat saya untuk saya
berdiri. Saya kebasahan sebelum awak.

Pengetua kelihatan resah dengan soalan yang diajukan oleh Cikgu Murni.

Abu: Khemah


Cikgu Murni: Jari memasuki saya. Awak menggesel-gesel saya bila awak
teringatkan saya. Lelaki idaman akan mendapat saya dahulu.

Pengetua semakin resah dan tidak selesa. Lantas terus meneguk segelas
Nescafe 3in1.

Abu: Cincin perkahwinan

Cikgu Murni: Saya ada bermacam-macam saiz. Bila saya sakit saya akan
meleleh. Bila saya keluar, banyak tisu yang akan digunakan. Bila awak
hembuskan saya, akan berasa lega.

Sekali lagi pengetua rasa amat resah dengan soalan yang di ajukan oleh Cikgu
Murni dan ingin membantah, tapi si Abu mendahuluinya.

Abu: Hidung

Cikgu Murni: Saya batang yang keras. Hujungnya tajam. Saya akan datang dan
masuk dengan lajunya.
Abu: Anak panah

Cikgu Murni: Sekarang saya akan ajukan soalan dalam Bahasa Inggeris, okay?
Abu: Okay

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and end in 'K' that means lot of
heat and excitement?
Abu: Firetruck

Cikgu Murni: What word starts with a 'F' and ends in 'K' & if you dont get
it you have to use your hand.
Abu: Fork

Cikgu Murni: What is it that all men have one of. It's longer on some men
than on others, the pope does not use his, and a man gives it to his wife
after they are married?
Abu: Surname

Cikgu Murni: What part of the man has no bones but has muscles, lots of
veins and loves pumping?
Abu: Heart

Pengetua menghembuskan nafas kelegaan bila mendengar jawapan yang diberikan
oleh si Abu, lantas berkata "Baik hantar murid ini ke Universiti Malaya;
jawapan yang saya fikirkan semuanya salah".





P/s: Jika jawapan anda semua salah, anda adalah sama spesies dengan pengetua
yang mempunyai pemikiran kuning.....hehehe
free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

DIGI ada di mana2....

Cerita ini mengisahkan tentang seorang lelaki yang bernama jimmy.dia ni org johor
Die ade awek name Julie.julie nih dok kt perlis..
Diorng nih xpnah jumpe sblom nih,juz msg n call aje..
Gamba pon diorng xpernah tengok sbb mereka hanya memakai nokia 3310i. Diorng da xthan nk jumpe sngat2
Diorng pon berpakat akn berjumpe pada hari raye pertama..
Dan diorng brcdang utj berjumpe di rumah julie.
Julie telah beritahu keluarga dia yg jimmy akan dtng beraya kerumah mereka..

Pada seminggu sebelom hari raye,Julie terlibat dgn satu kemalangan..
Mayat julie selamat dikebumikan. .
Seluruh keluarga Julie sngt bersedih atas pemergian Julie..
Julie di dapati terkoban dalam kemalangan tersebut..
Akan tetapi,jimmy tidak mengetahui hal ini..
Kebetulan,hp jimmy rosak pada hari kematian Julie..
Sehari sebelum raya,bru lah hp die siap dibaiki
Apabila hp da ok,jimmy terus msg Julie..
Mesej yg dihantar oleh jimmy tersebut semua di'reply'..
Pada hari yg ditetapkan,dgn alamat yg pernah diberi oleh Julie kpd jimmy..
Jimmy bertolak dr johor pd subuh awl syawal,dan smpai di perlis pd ptng ari 2 juga dengan memandu kereta proton wira 1.6 kepunyaan kwn baiknya

Bila smpai shj dirumah Julie,dia terus bagi salam dan memperkenalkan diri kepada ibu bapa Julie...
Ibu bapa Julie pon menyuruh jimmy duduk..
Mereka perbualan dgn bertnya tntang diri jimmy..tetapi mata jimmy terjenguk2 kearah dapur dan bilik2 yg ade dirumah tersebut kot2 ade Julie keluar atau menyorok dri dia...Jimmy semakin tidak senang duduk..
Setelah lama berbual,jimmy pon tny pasal Julie kerana beliau tidak tahan nk berjumpa dgn Julie..
Ibubapa Julie menyarankan supaya jimmy banyak bersabarĂ¢€¦
Jimmy semakin hairan,dan bertanya kepada ibubapa Julie,
"kenapa mak cik ngan pak cik??ape yg da berlaku pd Julie??"
"Julie telah meninggal dunia" kata ibu Julie..
Jimmy semakin kehairanan..
Jimmy bertanya"bila mak cik??sbb apa??"
Ibu bapa Julie pon menceritakan tentang hal kejadian..
Jimmy agak terkejut,Tetapi jimmy tidak percaya kerana beliau ade sms dgn Julie sebelum berangkat ke perlis
Jimmy pon tunjuk semua sms itu kpd ibu bapa Julie..
Setelah membaca dan melihat no telefon tersebut,ibu bapa Julie hairan kerana cara sms dan no telefon itu memng Julie yg punye

Utk mendapatkan kepastian,ibu bapa Julie bawak jimmy ke tnah perkuburan Julie..
Jimmy masih x berpuas ati dan mengorek kubur Julie
Memang betol Julie sudah mati dan berada didalm kubur tersebut..
Jimmy semakin hairan dan ketakutan
Sebelum julie meninggal,julie telah berpesan kpd org tua die supaya kalo dia mati,tnm skali hp die sbb die terlalu syg kt hp nih..
Ibu bapa Julie turut menceritakan hal ini kepada jimmy..
Jimmy pon cuba sms Julie didepan ibu bapa Julie,
"awk ngah wat pe??"
Tidak lma kemudian,hp jimmy berbunyi dan ade satu sms diterima,apabila buka shj sms tersebut,kesemua mereka terkejut beruk kerana sms itu dibalas oleh Julie dan sms tersebut berbunyi
"xde wat papepon..awk da smpai ke??"
Jimmy semakin panic dan membalas "ibu bapa awk kata awk da MATI??"
Dan Julie pon balas "memng sy da meninggal.."
Jimmy cuba beraniakn dri dan membalas semula sms tersebut dgn "ABES 2,MCM MANE AWK BOLEH BALAS SEMUA SMS SY??"
Tidak lama kemudian,hp jimmy pon berbunyi lg...
Kesemua mereka menjadi semakin panik,takut dan mcm bermain difikiran mereka semasa jimmy hendak membaca sms tersebut...
Apabila mereka baca sms tersebut,mereka semakin takut dan seram hingga bulu roma terdiri tegak
Kerana sms etrsebut berbunyi
"DIGI ADA DIMANA-MANA"

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kisah : isteriku LIZA

"Abang ni, pakai tu elok-elok la sikit," kata Liza lembut sambil membetulkan pakaian Usin. Usin tersenyum memandang isterinya."Cantik isteri abang hari ni," Usin mencubit pipi Liza lembut. "Ayah, ayah, cepat la yah," Farah dan Adi meluru masuk ke bilik kerana dah tak sabar-sabar nak bertolak pulang ke kampung. "Yelah, yelah, ayah dah siap ni." Liza hanya tersenyum melihat suaminya itu melayan karenah anak-anak mereka yang comel dan manja. "Abang, dah lama kita tak balik kampung macam ni, ye?" "Iyelah, maklumlah abang ni sibuk dengan urusan perniagaan. Baru kali ni abang ada peluang untuk cuti panjang." Usin berkata kepada isterinya tercinta.

Perjalanan daripada KL ke Tangkak mengambil masa lebih kurang empat jam. Farah dan Adi dah pun terlelap kat kerusi belakang. Begitu juga dengan isterinya, Liza. "Tak sabar rasanya nak tiba kat kampung," Usin berkata dalam hati.

Sedikit demi sedikit Usin menekan minyak keretanya. Semakin lama keretanya semakin laju dan Usin semakin seronok. Usin dah tak sabar untuk segera sampai ke kampungnya. Pedal minyak ditekannya lagi dan Honda Civicnya mula memecut.Usin cilok kiri, cilok kanan. Habis semua kenderaan dipotongnya. Bangga betul Usin masa tu. Terlupa dia sekejap pada anak dan isterinya yang sedang tidur.

"Eh abang, kenapa bawa laju sangat ni?" tiba-tiba Liza terjaga dari tidurnya."Tak ada apa la sayang, rileks...cepat sikit kita sampai kampung nanti." "Sabar bang, sabar. Biar lambat tak apa....jangan laju sangat bang,20 Liza takut." Liza cuba memujuk Usin supaya memperlahankan kenderaannya. "Rileks Liza?tak ada apa-apa," Usin terus memotong bas ekspres di depannya tanpa was-was.

"Haaa..kan, tengok. Tak ada apa-apa kan?" kata Usin setelah berjaya memotong bas ekspres tadi. "Sudah la tu bang." "Ha... tu ada satu lagi bas ekspres. Liza tengok abang motong dia aaa...." Usin terus masuk gear 3, pedal minyak ditekannya hingga jejak ke lantai.

Usin terus membelok ke kanan untuk memotong dan ....di depannya tersergam sebuah lori balak yang besar dan gagah dan..... BANG!!

"Usin....bangun Sin," sayup-sayup terdengar suara emaknya. Usin membuka matanya. Dia terlihat emaknya di situ. "Mana Liza mak? Macammana dengan Liza mak? Farah, Adi....mana anak-anak saya mak?" Bertubi-tubi Usin menyoal emaknya. Usin tak dapat menahan kesedihannya lagi. Usin menangis semahu-mahunya di depan emaknya.

Emaknya memandang Usin tepat-tepat. "Macamana dengan isteri Usin mak, Liza?" Usin masih terus menangis.

PANGGG!!

Kepala Usin yang botak itu ditampar oleh emaknya dengan tiba-tiba. Usin terdiam. Kenapa emaknya buat dia macam tu? "Banyak la engkau punya isteri! Keja pun pemalas ada hati nak berbini. Tu la, tidur lagi senja-senja macam ni! Dah! Bangun pegi sembahyang!" emaknya terus merungut sambil berlalu keluar....

...Dan Usin tersengih keseorangan. Rasa macam nak masuk dalam tin biskut! Malu beb!!

Sekian.

Moral: Pandulah dengan berhati-hati walaupun di dalam mimpi Dipetik dari majalah UJANG......





free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

suatu kisah tentang kuaci...

br blk dr GIANT. kt GIANT mama bli kuaci. teringat satu kisah tyme g sabah aritu. dialog antara family ak.. 


sepupu tgh sedap jamah kuaci smbil tgk tv.. tetiba....

ayah : eh, ada kuaci? beli mana?

spupu : oh, mama dah bli kt kuantan before dtg. (still mngunyah)

ayah : owh. uncle ingt bli kt sini... andak bwk dr sana ek....

diam......

ayah : banyak ke andak bwk dtg?

spupu : tak lah. tggal yang ni je. dia bagi suruh bawak kn masa kt tempat kraf td..

mama : aya, klu uncle dh tnya sampai mcm tu, mkna nya dia nk jgk. tak phm2 lg ke.... hehe...

spupu : loorrr.. aya ingt uncle sje tnya. hehe.. sorry....

ayah sengih panjang...... ak bantai gelak... terus satu beg kuaci tu spupu ak bg kt ayah ak. bertuah punya anak sedara. blh bt hati kering takde perasaan time tu... ayh ak plak blh tnya ala2 org mengidam.....



mama dah = andak = makndak...



free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

LAYAK KAH AK?

family along

my sis(left)


masa umo ak 7thn, ak penah berdoa didepan KAABAH. "ALLAH, KURNIA KAN AK SEORANG ADIK. BLH AK AJAK MAIN..." sungguh... itu doa ak.. yelah, ak tgk best je mmbe2 ak ada adik bradik. ada abg, ada kakak, ada adik..ak pun nk gak.. sunyi oo dok sorg2. tmbh time tu mama ayah still keja. ak, pengasuh jaga. berkawan hanya pada waktu sekolah dan petang. bila malam, main permainan ak sorg2. bosan......

sebelas tahun kemudian, ak miliki seorang adik. bukan setakat adik. ak ada abang, ada kakak! (even kakak ak tak prnh tau yang ak wujud). ALLAH makbulkan doa seorang anak kecil yang berdoa dihadapan KAABAH 11tahun yang lalu... ak sayang sangat adik ak. tp dunia kami berbeza. 18tahun ak sendiri. tetiba ak ada adik. ak kelu. layak kah ak? selama ni ak rs yg ak slalu menjadi 'adik' untuk teman2. yela, anak tunggal. apa lg klu bukan dlm akal suma, 'ni mesti manja'. kan?? orang yang rapat ngn ak tau yang ak kdg2 tegas n garang. n ak garang dengan adik ak. ak tegas dgn dia. pada ak, hanya dia yang mampu mengubah kehidupannya. kerana ak diajar untuk mencorak kehidupan sendiri. ak nk adik ak juga sama. 

mungkin ketegasan ini yang menyebabkan dia rs ak ni 'boss' dia. bukan kakak. dlu ak slumber je dgn dia. boleh bergayut berjam2 lamanya. tp now suma tu seakan hilang. apa puncanya? ak?? maybe.. kerana ak memaksanya menjadi matang. now ak rs susah sgt nk berkomunikasi dgn nya. ak tak tau kaedah terbaik. at last, ak just biar kan prince hearty yg handle. ak tgk pun adik lebih selesa dgn 'abang' dia tu. tak pe lah.. at least dia ada tempat nk meluah isi hati. tp ak seolah-olah melepaskan tanggungjwb ak selaku seorang kakak. ntah.. setiap kali ak teringat, setiap kali tu ak terfikir. 'LAYAK KAH AK?' 

adik.. akak mintak maaf sgt2 dengan adik.....


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

surat putus cinta

Timah ingin putuskan hubungan dengan boyfriend omputihnya melelui surat. Suratnya berbunyi begini:-


Hi, My motive write dis letter to giv know u something. I want to CUT CONNECTION us. I saw u PLAY WOOD THREE in front my eyes. So, I break connection to PULL MY BODY from dis luv. I hav think about dis very COOK-COOK. I know I CLAP 1 HAND only. I don trust u again! U are really CROCDILE LAND! I don want u to PLAY-PLAY with my LIVER. I hav been crying until no more eye water. I don want BANANA TO FRUIT 2 TIMES. SAFE WALK!
The true,
Timah

Terjemahan ayat Huruf Besar:
CUT CONNECTION - PUTUS HUBUNGAN
PLAY WOOD THREE - MAIN KAYU TIGA
PULL MY BODY - TARIK DIRI
COOK-COOK - MASAK-MASAK
CLAP 1 HAND - TEPUK SEBELAH TANGAN
CROCDILE LAND - BUAYA DARAT
BANANA TO FRUIT 2 TIMES - PISANG MASAK 2 KALI
SAFE WALK - SELAMAT JALAN



Ini jawapan bf omputih si Timah:

"Oh Gosh! my dear sweetheart Timah. Why you want to cut connection? and further more don't pull you body... what? you want to cook you body? But then, why you want to go to the crocodile land and let me play with your liver? What do you mean you dont want the banana tree to bear fruits twice? and of course I can walk safely.

Timah I love you... really I do. Lets get married.

Im yourz,
The green eyed man.



free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hot MOMS

klu sesiapa yang rajin yang scroll pai ke bawah n view stiap yang ada dalam blog ni akan perasan satu sudut yang ak nama kan HOT MOMS. wahhh... teringin mau jadi ibukah ak... huhu.. sapa tak teringin kan??huish... tp lambat lg.. study dulu!! hehe.. actually ak tetiba ska baca blog mommy2 yg sgt teruja melakar kisah putera n puteri diorg.. ak tau bukan senang nk menggalas tanggungjawab sebagai seorang ibu. since anak tu dalam perut lagi.. ak pernah tgk cousin ak pai tak leh nk bt keja apa2 sb prob waktu pragnant. ak pun prnh tgk baby yang lahir tak cukup bulan, or yang tak sempurna. ak salute ibu2 yang berjaya membesarkan anak2 diorg hingga berjaya menjadi manusia yang cemerlang. termasuk my mom of course. 

mesti bahagia kan saat menyambut kelahiran satu nyawa baru ke dunia. bila penat bertarung ngn nyawa, then tetiba terdengar tangisan si kecil.. mesti rasa setiap kesakitan tu berbaloi... ak tak tau sb ak tak pernah rs. tp ak tanya cousin2, tu la jawapan nya...

tapi disebalik semua tu, knape ada yang sanggup membunuh, membuang darah daging sendiri??ALLAH kurnia kan manusia dengan hati dan perasaan. tp mana diorg letak semua tu?? teringat kata2 seorang pemanggil sebuah stesen radio masa mother's day tempoh hari. seorang insan yang dibuang ibunya sendiri. 'saya tunggu mak di akhirat'. agak2 kalau mak dia dengar time tu, apa la yg mak dia tu rasa kan? ntah....

kalau sanggup serahkan anak sendiri pada orang lain??okey, kalau faktor kemiskinan, ak leh terima. tapi kalau sebab perjanjian ke, or sebab2 lain? mesti terluka hati anak tu bila dia dpt tau satu ari kn.... seolah2 anak2 tu umpama barang dagangan....

mother's day ari tu ak tak bt entry sb tgh holiday ngn family.. tp pada ak, tak perlu satu hari yang khas untuk hargai ibu kita, untuk tunjuk kn sayang kita. sb ibu2 tak pernah tunggu satu hari khas untuk tunjuk kn yang dia sayang kita. still, HAPPY MOTHER'S DAY to all  MOMS in whole wide world. untuk ibu2 yang telah pergi, ak sedekah kan AL~FATIHAH untuk kalian. 


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

bantu ak.....

hari tu tgh tolong 'sis ina' bt blog dia.  dibantu oleh adik kesayangan beliau merangkap prince kesayangan ku. tyme tu dia ada bg satu blog contoh. HANDBAG'S LOVER. haha. dia dh salah bg url. blog tu membuatkan ak terpegun seketika. hoho.. sling bag LV kot!!! harga pun not bad... teralit seketika. tunggu masuk sem nanti.. akn kau menjadi milik ku yang abadi.... hehehe... ok, actually, ak confused nk yg mn. so korg rs yg mn yg lawa...?

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)

(6)

yg num 6 tu pun ak mnat. silver gitu.. even bukan LV. GUCCI pun ok la kn... huhu.. HELP ME.... 


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1001 WAYS TO RELAX

banyak membaca, luas pengetahuan. so, i'm quite bored right now. sakit kepala still tak bpe nk sembuh.(effect ubat yang melampau), makan pun still berpantang sb mama kata perut tak stabil lg. YEAH! ak tak ubah macam pesakit yang mengidap sakit kronik! sabo je lah tgk mama makan buah mangga masam aritu.. sabar... sabar....

ok, back to the topic. kt umah ak banyak buku. family ak mmg suka membaca. and each one of us ada fav book. my dad ska buku yang berkaitan how to make money, or how to be a successful person. my mom plak ska yg leasure or hobby. ak plak, of course la novel. hehe.. and magazine. and kt umh kiorg ada rak buku yang tersendiri. so malam ni dgn muka kerang expired, i asked my mom to borrow one oh her book. so ni la buku nya. 1001 WAYS TO RELAX, An Illustrated Guide to Reducing Stress by MIKE GEOGE. to those yang senang stress macam ak ni, maybe some tips here are useful. check it out!

1) LET MUSIC WAKE YOU
     set the timer on your CD-player to wake you with a piece that starts very quietly and either continues in that vein or builds up slowly to a higher volume,

2) ENGAGE ALL FIVE SENSES
     the sight of sunlight, the sound of birdsong, the feel of a towel, the taste of fruit juice, the smell of toast. check off each sence in turn as the brain-signals flood in.

3) DECIDE TO BE HAPPY
     no matter what happens or who does what. it is within your power to make this leap. happiness is the true condition of the self-awre, and its source lies within ourselves. to decide to be happy is a positive, self-fulfilling action, comparable to "I do" in a marriage ceremony.

4) GIVE UP YOUR SEAT to someone who needs it more than you. you will be surprised how good this simple act of kindness makes you feel.

5) LAY YOUR HEAD ON A PILLOW or cushion to release anger ang tension. imagine it's a sponge sucking and absorbing all the tensions and frustrations out of your mind, like blotting paper, from which they evaporate into the air.

6) SING AWAY SADNESS.
    it doesn't matter how well you can sing. expressing yourself through song releases pent-up emotion, lifts the spirits and help to reconnect you with a sense of life's endless possibilities.


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GURU O GURU

BERBURU ke padang datar
Dapat rusa belang kaki
Berguru kepala ajar
Ibarat bunga kembang tak jadi
(dedikasi kepada Hari Guru dan guruku tercinta)

Dialah pemberi paling setia
Tiap akar ilmu miliknya
Pelita dan lampu segala
Untuk manusia sebelum jadi dewasa.

Dialah ibu dialah bapa juga sahabat
Alur kesetiaan mengalirkan nasihat
Pemimpin yang ditauliahkan segala umat
Seribu tahun katanya menjadi hikmat.

Jika hari ini seorang Perdana Menteri berkuasa
Jika hari ini seorang Raja menaiki takhta
Jika hari ini seorang Presiden sebuah negara
Jika hari ini seorang ulama yang mulia
Jika hari ini seorang peguam menang bicara
Jika hari ini seorang penulis terkemuka
Jika hari ini siapa sahaja menjadi dewasa;
Sejarahnya dimulakan oleh seorang guru biasa
Dengan lembut sabarnya mengajar tulis-baca.

Di mana-mana dia berdiri di muka muridnya
Di sebuah sekolah mewah di Ibu Kota
Di bangunan tua sekolah Hulu Terengganu
Dia adalah guru mewakili seribu buku;
Semakin terpencil duduknya di ceruk desa
Semakin bererti tugasnya kepada negara.
Jadilah apa pun pada akhir kehidupanmu, guruku
Budi yang diapungkan di dulangi ilmu
Panggilan keramat "cikgu" kekal terpahat
Menjadi kenangan ke akhir hayat.

USMAN AWANG
1979



ssSELAMAT HARI GURU.....


free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SABAH... part2

cara-cara mendapatkan sagu dan ulat sagu.. sedap.....

cara-cara nk kisar beras..

with the guide, FAEZAH

setelah lama ak nantikan.....

kerapu bakar,... SEDAP...!!
diorg main dgr lgu tradisional, ak main lagu happy birthday. hahaha

my aunt tunjuk skill....

sapa kata kiorg tak berbakat...??

cara-cara melepaskan geram...

hadapan MONSOPIAD CULTURAL VILLAGE

with our driver for the day... REY.

MONSOPIAD CULTURAL VILLAGE.

MARI-MARI VILLAGE WATERFALL

MY DAD MENGGILA BELI BUTANG BAJU MELAYU YG MUTIARA TU...

MEREKA HANYA BERLAKON...
heheh...



free glitter text and family website at FamilyLobby.com



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SABAH....

still tak sihat.. so ak try la update yg mn sempat dlu ye..

okey, ni kisah sepanjang ak bersuka ria di negeri bawah bayu.. sabah bah....
bertolak pada 9mei2009. 

ni pictures sepanjang ak di sana...
ni time kt PENANG INTERNATIONAL AIRPORT.. br lps check in luggage ke KL.


day 1......

WELCOME TO KOTA KINABALU.... (still dlm flight)

ALL THE GIRLS......
(br sampai hotel)

PHILIPINES MARKET @ PASAR KRAFTANGAN

GAYA WANITA BER'SHOPPING' (nyesal plak tak bli gelang kristal neh)

setelah penat.. tu pun tak reti2 nk balik lagi...

almari ini SANGAT CANTIK.....

kami KEMBAR???

day 2.......

LAUT SABAH... MENDAMAIKAN.....

air terjun kt MARI-MARI VILLAGE

my cousin with his HONEYZ....

ada gaya model tak?? hakhak!
sama tapi tak serupa...

menikmati keindahan alam....

with my family.... at MONSOPIAD VILLAGE.

not my DREAM CAR.. hehehehe
(at SABAH MUSEUM)


day 3.......

my mom n aunt....

dalam toilet pun jadi...

ladies in da club!




free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS