RSS

HATTAN ~ CINTA PERTAMA


lagu ni first time ak dengar masa MALAM PUISI RIONG ~ CINTA DI BELANTARA (UUM) aritu.
tapi before ni pun ak dah mcm pernah dengar. secara jujur, ak bukan lah peminat hattan ni.
tapi ak suka pada lagu2 nyanyian Hattan ni. mendalam. music pun memang meletop!


Aku terima ketentuan ini
Engkau menghilang lenyap dari hariku
Aku menempuh liku dalam liku
Lumpuh langkah kesal rinduku

Sepi ke sepi panjang dan berbatu
Pedih hancur lena dalam mimpiku
Aku mendengar keluhan darimu
Namun kini segala berlalu

Korus
Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Maafkan aku
Maafkan aku
Meluka hatimu

Kini ke mana tiada lagi hidup aku
Hanya rintih meneman hari-hariku
Biar bertahun ku ingin kau tahu
Kekal harum cinta padamu

Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Aku perlukan Tuhan yang tahu
Aku melara menentang waktu

Maafkan aku dosa-dosaku
Maafkan aku oh kasihku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku

Cinta pertama hanya dirimu
Cinta pertama mengajar aku
Cinta pertama sekadar waktu
Sedangkan aku mencintaimu
Aku perlukan tuhan yang tahu
Aku melara menentang waktu

Maafkan aku dosa-dosaku
Maafkan aku oh kasihku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku
Maafkan aku
free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Anonymous said...

Nice Blog… blog walking..
Program-latihan-Motivasi-Dato’-fadzilah-kamsah
http://superkidexcel.com/

iqbalsyarie said...

salam ziarah~waahhh..lagu hattan ek?
sejujurnya mmg sy pun tak penah dengar.tapi liriknya mcm best!!
hehe

erm,sory...1st time singgah sini.kalau saudari ada masa,jemputlah ziarah blog sy =)

Anonymous said...

blogwalking, nice to meet your blog, it is a great n good blog...
please visit me and follow me...
thank you...
and friend greeting