RSS

AYUNI oh AYUNI

SALAM

ini satu kisah mengenai seorang kanak2 perempuan. AYUNI namanya.

budak ni tinggal tak jauh dari rumah ak. pada asalnya datang sebab nak main dengan kucing ak. ayah pula kuat melayan. yelah, budak kecik kan. setiap kali datang ayah akan belanja dia minum vitagen. so setiap hari la budak ni datang. ak pun tak tau mengenai kehadiran budak AYUNI ni sampai satu hari yang ak pulang dari campus. ingatkan budak mintak sedekah. ak buat dunno je. tapi ayah siap jemput masuk. makin ak pelik sampai la mama ceritakan hal sebenar.

budak AYUNI ni, kuat makan. bagi la apa je. pasti dia habiskan. then hujung tahun hari tu dia diam lama. mungkin mak dia marah kot.. tup2, semalam dia datang. kebetulan ada sate. so ak jamu dia sate n aiskrim. habis makan je terus dia balik. satu je kelemahan budak ni, dia tak pandai ucap TERIMA KASIH.

hari nim sedang ak n mama leka potong buah pelam, dengar bunyi loceng rumah bertalu2. mama suruh ak diam sebab mama malas nak layan. tau dah sapa dia. AYUNI. maka ak pun diam. tetiba ak dengar bunyi pagar rumah bergerak. ak syak sesuatu, ak perlahankan volume tv. belum sempat ak nak mengendap, satu lembaga depan pintu. AYUNI! ketuk pintu bertalu2. siap nak buka lagi tapi berkunci. mungkin dia tau ada orang di dalam. sebab nampak tv yang terpasang. ak kaku di mesin urut. lama. macam tak nak putus asa. akhirnya sebab ak dah kesian sangat, ak pun mengalah. sambil sengih, ak pelawa AYUNI masuk. dan belanja dia makan aiskrim lagi. habis tu makan buah tembikai n pelam plak. seperti biasa, habis je makan, dia akan balik tanpa ucapan TERIMA KASIH.

itu lah kisah seorang kanak2 yang bernama AYUNI.....
free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

eyk@_zuL said...

budak tu umoq brapa?comey x??huhu..
xpala..niat sedekah ja kt dia.mebi budak2 xreti agi kot ucap tima kasih..biaq dia la.asal dia bukan jenis kanak2 y anoyed sudah.haha

princess hearty said...

hahahha.. tu la pasal... bpe ekk umo dia 5 or 6 thn kot.. tu la.. nak kena ajar dia say thanks.. heheh

eyk@_zuL said...

hoih!5,6 taun da besaq juga la naa..ingt kan 3 taun ka..adek cek y umoq 4 taun pun da reti ckap tenkiu..ang ajaq sikit budak tu naa..hahhaa~

princess hearty said...

tu la pasal.. pasni dia dtg umh nak ajar,,, huhuhu