RSS

kepada para kekasih

terjemahan ni ak dpt dr buletin kt TAGGED. mcm menarik utk dikongsi bersama. so if korg pernah dpt mn2 bentuk pemberian mcm kt bwh ni, maybe ada maksud disebalik pemberian tu.



JAM TANGAN... ... ... Tanda meningati setiap masa dan waktu.

CINCIN... ... ... ... .Tanda ikatan kasih yang abadi.

GELANG... ... ... ... .Tanda mesra

RANTAI LEHER ... ... .Ikatan cinta yang perlu perhatian.

SUBANG... ... ... ... .Tanda penghargaan dan penghormatan.

KASUT... ... ... ... ..Sentiasa mengambil berat dan prihatin.

PAKAIAN/KAIN... ... .Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.

PAYUNG... ... ... ... .Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.

MINYAK WANGI... ... .Tanda cinta

BINGKAI GAMBAR... ..Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

BUKU... ... ... ... ... Bersifat terbuka dan bertolak ansur

BUNGA... ... ... ... ... Tanda perkenalan dan tanda sayang

COKELAT ... ... .. semanis cintamu.

LAGU/CD/KAD UCAPAN ... ... ... mengabadikan cinta

SEJADAH DAN AL-QURAN... ... ... tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat amiinn...

satu lagi..

HANDPHONE... tandanya... . kau jangan cbe lari dr aku!!aku akan cari ko smpai jmpe mlaenkan ko da xde crdt xpon batry empty..

HADIAH PALING BERHARGA DALAM DUNIA!!

MASUK MEMINANG... ... tandanya dia serius dan betul2 seriuss..!

sejauh mana kebenarannya, well, depends kps si pemberi tu untuk menterjemahkan makna pemberiannya itu.

kepada pasangan2 yg singgah di blog ni, ak ucap kn semoga berbahagia. enjoy2 slalu, n MAINTAIN CUTE...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

~roslinda~ said...

bear?
haha

sweet lover said...

i pun dok pikir gak klu bear tu tanda apa.
peneman kot...

Imran said...

haha..
gud info mimi..

~roslinda~ said...

erm..tuh r...
mybe k0t...
hehe