RSS

aku dan cinta

Aku dan cinta

Ak mula bercinta since tingkatan 2. Kalau tak salah la. Tp aku mula jatuh cinta since tingkatan satu. Orang kata cinta bangku sekolah ni cinta monyet. Tapi kalau perasaan cinta tu bertahan sampai 4tahun, cinta monyet kah itu?

Walaupun aku sayang dia, tapi aku tak pernah luah. Bila ak luah, dah terlambat. Luahan tu dah tak memberi apa-apa makna. Menyesal? Sangat..

Then, pergaulan membuatkan aku belajar pelbagai perkara. Dari berkawan ak mengenali mirc. Meluaskan rangkaian persahabatan di alam maya. Sehingga ak kenal seorang lelaki. Ayat yang masih terpahat kukuh dalam ingatan, “ saya nak masuk line boleh tak? ” at first “ak macam, sewel ke mamat ni? Tak kenal tetiba ajak couple.” Maybe time tu ak macam nak rasa apa rasanya bercouple tu, so ak terima dia. Tapi ak tak pernah tau apa rupanya jejaka tersebut. Sampai ke hari ini. Each day, ak belajar sayang dia, ak belajar terima dia. Walau tak sepenuhnya.

Hari-hari gayut phone. Bukan dia yang call. Tapi aku. Agaknya best sangat dapat couple, bil yang melambung ak tak kisah. Sampai la kena sound teruk ngn mama. Lepas t uterus tak buat perangai dah.

Ak first mintak putus dengan dia masa form 4. Nape ak putus dengan dia ek? Ak tak ingt, tapi yang ak ingt, dia relax je bila ak mintak putus. After that, kiorg dh mcm lagu BBB tu. Putus jap, cple blk, then putus blk. Ntah bape kali cmtu. Tapi ada skali ak putus ngn dia sb ak couple dengan budak sekolah ak. Ak putus sb ak rs lebih baik ak cple dengan guy yg betul2 ak knal dr cple dengan orang yang ak tak pernah jumpa,

Sampai form 5, berterusan macam tu. Melampau kn? Haha.. kira masa form 4 tu ak curang la jap. Sampai la before spm, ak fikir dalam2 siapa yang ak nak. Hati ak kuat katakana yang ak pilih muhamamad rizuan zulkaain. Takpe la tak pernah tengok muka dia pun. So elok habis spm, ak minta putus ngn boy ak time tu. Since hari tu, ak tunggu sampai paper mamat tu habis, tunggu punya tunggu, ak tak dapat berita pape pun. Sampai la bape hari lepas tu, ak dpt msg dari dia, jgn cari dial g. ak pelik, nape???? Then dia gtau ak satu berita. Konon nya dia terlanjur dengan sorg kwn dia. So dia nak bertanggungjawab pada girl tu. Dia kata kalau ak still nak dia ak kena jadi yang kedua. Ak blurr. Kedua?? NO WAY! Ak tak nak. So biar je ak undur diri,

Few month after that, ak still tak leh lupa dia. Kira ak kerap kacau dia. Then dia gtau ak yang apa yg dia gtau ak tu, suma bohong. Dia just nk uji tengok ak sanggup terima dia tak. So dia takleh nk terima ak dh. Nk kta apa lg kn? Terima je la… masa masuk uum, ada la sekali dua, ym dia online. So ak borak dengan orang yang kononnya kawan dia. Dia Tanya perkembangan ak, ak tanya perkembangan dia. Tapi kawan dia cakap yang dia hilang ingatan. Betul ke?? Ak tak pasti. Nampak macam tipu.

Baru ni, ak sengaja nk kacau num dia. Ak tak sure yang dia still pakai num tu tak. Since ak dh tukar num, so apa salah nya ak kacau kn.. first time call, tak berjawab. Then ak biar je. Sampai la dua hari lps, msg dr num tu masuk. Bila ak tnya tu num rizuan, org tu ckp salah num. tapi boleh plak dia tanya nape ak cr rizuan, siap nk tolong. Then bila ak tak rply, dia beria msg tnya npe ak cr mamat tu. Satu yang ak pasti, cara dia amat sama dengan cara mamat tu.satu ayat yang sama, “ada yang nak kena ketuk kng”.

Then that guy pun gtau yang mamat tu dh pindah putrajaya. Satu kisah terbongkar! Td ak inform pasal member dia ym ak kn? Member tu ckp dia keja putrajaya. And dia gtau ak yang rizuan ni tgh study kt uitm. So apa maknanya? Maknanya budak yang ym ak tu ialah mamat tu. Motif? Ak tak tau.

Tak pe la. Biar la dia dengan kisah sebenar nya.

Habis spm, on new year, ak couple dengan classmate ak. Seorang playboy. Ak ingt bila ak couple dgn dia, ak berjaya mengubahnya. Tapi ak salah. 7bulan je kiorg baik. Start dia masuk kolej, terus dia berubah atas alasan nk fokus study. Fine,… sampai la picture dan profile myspace membongkar rahsia. Tapi ak pendam perasaan sampai hampir 7bulan. Elok before masuk uum, ak decide untuk tarik diri.

Biar dia bahagia dengan girl yang dia pilih sb ak tau, that girl is much2 better than me.

Ak couple dengan dia sb nk lupakan rizuan.berjaya? tak sure. Tapi bayangan tu masih ada.

Now ak dengan mohd zharif aziz. One and only. 8bulan dengan dia, syukur, ak masih belum diuji dengan ujian yang hebat, ak blh nmpak ikhlas dia, seorang yang sangat penyabar dengan perangai ak yang selalu menyakitkan hati dia.

Why ak cr guy yang bernama rizuan tu? Bukan untuk curang ye.. ak sje sb ak nk tau, penipuan apa lg yang dia boleh bagi. Tapi sebelum ak dengan prince hearty, stiap kali ak cple, ak still teringat dia. Nape ak tak ingt yang first? Sb yang first tu hanya tinggal kenangan. Dia dah pun pergi meninggalkan dunia yang fana ni. Perginya tak kembali. Tapi memori yang tak seberapa tu pasti akan ku kenang,

Kira dalam semua lelaki yang pernah hadir dalam hidup ak, hanya 3 yang betul2 ak sayang. Dan yang paling ak sayang, pastinya my prince hearty.

free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

ABOUT ME said...

nape beb tibe2 ko citer pasal dunia cinta kau??? aku fham perasaan ko. tp ko bertuah sebab ko dah jumpa prince hearty ko. tp aku?? aku masih di sini..mencari yang pasti. tp aku xmengharap sangat. kalau ditakdirkan sendirian hingga akhir nyer umur aku nanti, aku except jer beb. sebab aku dah letih kot.. tp sekiranye ader yg still sudi terima aku, insyaallah aku akan bukakan at aku untuk dia.. semoga berbahagia..love u my fwenn

princess hearty said...

ko akan jumpa gak...
jgn sedih2 la...
one fine day.. ko akan jumpa.
ingt pesan ustaz romli dulu.....