RSS

kisah yang tak sempurna


ak rindu mereka. ak rindu adik dan along. since ak selisih faham dengan adik ritu, ak dah tak contact dah dengan along n adik. just masa birthday adik je, ak wish dengan harapan hubungan kiorg kembali jernih. tapi bila bahang nk bertekak tu kembali menjelma terus ak diam kan diri. sampai sekarang. kata orang, air dicincang takkan putus. tapi nape air tu seolah dah putus? siapa yang tutup paip tu?

dah takdir kot. perjalanan kisah adik beradik ak tak seperti orang lain. darah yang mengalir dalam diri kiorg sama tapi dunia yang huni berbeza. mungkin sebab dua2 tak matang. ak salah kan dia, dan dia salah kan ak. tapi dia tetap adik ak. 18tahun ak hidup tanpa adik. tiba2 ak dapat tau ak ada adik. tak mudah utk terima situasi tu. tp ak belajar utk terima. masa awal2, semua indah, semua ceria. ntah mana silap, hubungan tu retak. kini menanti belah.

masa on the way ke pekan, pahang, ada accident. ada sorang hamba ALLAH sedang membantu sekujur tubuh ditengah jalan. bila ak toleh, hamba ALLAH tu along ak. hati meronta-ronta nk call along, nk dengar suara. tapi memikirkan reaksi penghuni kereta tu, terus niat tu terpadam. nak buat camne, insan tu tak restu adik beradik ini bersatu. dia punya alasan tersendiri. biarkan...

ak tau ak patut rasa bertuah dan bersyukur pada kehidupan yang ak lalui sekarang. tapi ak tak leh halang hati ak dr meronta2 utk bersatu semula dengan along and adik. hurm.. mungkin belum masanya. tak pe lah. ak akan terus tunggu....

tapi lama mana lagi perlu ak pendam rasa rindu ini..............?
free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

~** PROFFY **~ said...

sobbss

:(

zack zukhairi said...

sedihnye... sabar banyk2 k ? doa2 kat tuhan moga2 satu hari nanti korang ditemukan utk bersama sbagai satu family.

princess hearty said...

thnks zack..