RSS

yunk... jom kumpul duit untuk kawen... mau?

ni entry last untuk hari ini... rasanya lah..
td time dok borak2 ngn mr prince, dia ada gitau satu cerita. cerita kah??
well, dia ada gtau yang awek kepada member ni ajak buat akaun. akaun persediaan utk kumpul duit buat kahwin. adakah pakwe dia ni setuju? haa... itu yang kita tak tau...
korang rasa cmne?
well, ak gelak masa dengar dia gtau tadi. then ak tertanya2, perlu ke?
ak pun tercongak2 sendiri. kalau ak simpan sebulan rm50, ak nk grad lg 2thn. so time grad simpanan utk kawen ak ada rm1200. then ak keja, ak simpan rm100 sebulan utk 5thn so jadik rm6000. total, rm7200. tu br side ak je. tambah ngn side dia, means, dh ada rm14,400. wahh.... pkr2 balik agak berbaloi belajar menyimpan sekarang. hahaha.... (tetiba terasa nk kawen cpt2.. cis, sungguh gatai kamu wahai si penulis!)

ok2, actually ak tak gelak kan beliau tersebut. tu idea masing2..
cuma pada ak, kalau pasangan tu serius takpe la korg nk bt akaun tu. tapi tak terpikir ke blh berlaku pecah amanah? kad atm tu leh ada satu je. and skg ada lg ke bank yang pakai sistem buku?
so untuk elak kan perkara berbangkit, buat banking on9. dua2 leh tgk transaction. takpun kan, bek melabur kt asb. hujung2 tahun dpt interest.

and, kepada couple yang masih belajar, adalah tidak digalakkan untuk membuat idea ini. mak pesan belajar dulu, bercinta kemudian.

nitez! zzzz
free glitter text and family website at FamilyLobby.com

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

9 comments:

miera said...

betol2!!habis belajar dulu,bru fikir nk bercinta!nanti kene piat telinga=P

princess hearty said...

hahahaha. btol3.......

Zeeyn said...

Kawen? Amboi. Gatal :P

princess hearty said...

hahahaha.. mn ada... dh kembali menjadi budak baek dh neh....

sue said...

aa...sy buat begitu taw...

kutojimedo said...

salam.hallu.
just blog walking.
btw, idea tuh bernas lah!.
mahu tulis di blog sy juga.
nnt akan di kredit disana.
=D

princess hearty said...

really sue???
apa kta awk kongsi kisah tu di sini...

thanks kutojimedo....
:)

Kaito said...

peh...betol gak...katakan plan kawin umo 25...nak dekat 25K aku ada...hehe

princess hearty said...

haha... btol2... tu kalau simpa rm100. kalau lebih lg??